Jorma Pollari & Marja-Leena Koppinen: Ketä kannattaa opettaa?

Kustantaja: PS-kustannus
Julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 223 s. 

Opettaja ei periaatteessa voi valita, kenen oppimista hän haluaa tukea ja kenen ei. Käytännössä hän voi kuitenkin monin eri tavoin toimittaa oppilaan pois silmistään ja mielestään. Jos oppilas ei tule nähdyksi ja kuulluksi, kaikki ponnistelut oppimisen tukemiseksi ovat turhia.

Oppilas ja opettaja muodostavat koulun ydinparin, mutta kohtaamiset jäävät helposti liian pinnallisiksi.  Miten oppija pystyisi saamaan selville, millainen ainutlaatuinen ihminen hänessä itsessään piilee? Mitä hyvää tapahtuu opettajalle, kun hän uskaltautuu ihmiseksi ihmisen rinnalle paitsi opettajainhuoneessa myös luokassa oppilaittensa kanssa? Tässä kirjassa vastauksia etsitään muun muassa ihmisystävällisyydestä, koskettavuuden pedagogiikasta, minäuskosta ja ryhmäopiskelusta.

Jorma Pollarilla ja Marja-Leena Koppisella on pitkä kokemus työstä erilaisten oppijoiden sekä opettajien kanssa. He puhuvat suoraan, mutta eivät yläpuolelta vaan viereltä – ihmisinä ihmisille.

Tämä teos kuuluu Opettajan ääni –kirjasarjaan, jonka tarkoituksena on herättää perusteltuja mutta kriittisiäkin puheenvuoroja siitä, kuinka asiat koulun arjessa ovat tai voisivat olla.

Oma arvioni: ***