Lesley Lokko: Ystävyyden aurinko

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2008
Sivumäärä: 437 s.


”Todellinen 2000-luvun jättimenestys, kaikki klassiset elementit - ylimääräisellä tujauksella älykkyyttä”  - Cosmopolitan

Rianne De Zoette on kaunis, 16-vuotias eteläafrikkalainen timanttimogulin tytär. Kun siirtomaaprinsessa lähetetään sisäoppilaitokseen Englantiin, hän joutuu jättämään taakseen apartheidinaikaisen Etelä-Afrikan, monessa mielessä brittiläisemmän kuin uusi opiskelupaikka. Uusien ystäviensä Gabbyn, Nathalien ja Charmainen avulla hän sopeutuu pärjäämään oudossa ympäristössä, jossa arvostus ei perustu varakkuuteen tai ihonväriin. On opeteltava paljon: pukeutumaan oikein, nielemään yhteisasumisen arkisuudet ja sietämään lähipiirissään erästä tiettyä maanmiestä, jonka kaikkien sääntöjen mukaan pitäisi tietää paikkansa Riannen varjossa.

Niin Riannen kuin hänen ystäviensä on uskaltauduttava irtiottoon perhetaustastaan – hyvässä ja pahassa – ja luotava oma, mutkikas polkunsa. Ystävyyden aurinko seuraa neljän nuoren naisen elämänmenoa viidentoista vuoden ajan neljällä mantereella niin intensiivisesti, että lukija kokee itsensä seurueen viidenneksi jäseneksi.

Oma arvioni: **