Ursula Auer: Murhia Mankalassa

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2007
Sivumäärä: 346 s.


Salapoliisitutkimuksia Suomen suvessa

Olavi Ström, Brysselissä tulkkina toimiva EU:n virkamies, saa perinnöksi maatilan Iitin Mankalantien varrelta. Hän ei tiedä miksi tai keneltä. Testamenttaaja Anna Amanda Peltonen, kuollessaan 92-vuotias, on Olaville täysin tuntematon ihminen.

Olavi lähtee Iittiin tarkistamaan tiluksiaan. Hän löytää aitan ylisiltä vanhan romaanikäsikirjoituksen. Siinä tuntuu olevan outoa taikaa. Olavi ihastuu tekstiin ja päättää osallistua sillä ja omalla nimellään Kouvolan dekkaripäivien romaanikilpailuun. Yllätyksekseen hän saa ensimmäisen palkinnon. Voitto ei silti ole suloinen, sillä Iitissä kesäänsä viettävän Olavin ympärillä alkaa tapahtua epämiellyttäviä asioita. Kaksi ihmistä pääsee hengestään, eikä ilmeisesti luonnollisista syistä, ja Olavi alkaa itsekin pelätä henkensä puolesta.

Ursula Auer, joka on aikaisemmin liikuskellut murha mielessä Maltalla ja Ranskan Maintenonissa, on palannut kotikonnuilleen Suomeen. Mankalankosket, jossa on tehty koko mokoma suomalaisia tukkilaiselokuvia, Kouvolan dekkaripäivät, Iitin musiikkijuhlat ja Hiidenvuoren jyrkänteet ovat tällä kertaa maisemana. Ja hyvin tuntuu istuvan murha hämäläiseenkin ympäristöön.

Oma arvioni: ***