Anna-Liisa Valtavaara: Oikein kiltit

Kustantaja: Kirjapaja
Julkaisuvuosi: 2008
Sivumäärä: 245s.


Miten olla kiltti unohtamatta itseään?

Kiltteydellä on kahdet kasvot: vääränlainen kiltteys kipeyttää ja uuvuttaa oman elämän, hyvä kiltteys tuo hyvää sekä itselle että muille.

Oikein kiltit on odotettua jatkoa lukijoita laajasti puhutelleelle Kiltteydestä kipeät –teokselle, josta monet ovat tunnustaneet itsensä ja uuvuttavan ongelmansa: jatkuvan miellyttämisen, riittämättömyyden tunteen, omien tarpeiden mitätöimisen ja elämättömän elämän. Oikein kiltit pohtii elämää näivettävän kiltteyden vaihtoehtoja. Tavoitteena ei ole tuhmuus, vaan hyvä, terve kiltteys. Sen edellytyksenä on itsensä arvostaminen ja se, että osaa olla kiltti itselleenkin. Se tarjoaa parhaat avaimet myös muiden huomioimiseen ja sopusointuiseen elämään.

Oikean ja väärän, terveen ja sairastuttavan kiltteyden voi oppia erottamaan toisistaan. Se on tärkeää, jotta voi suuntautua hyvään kiltteyteen ja vahvistua siinä. Mukana teoksessa on myös toivoa antavia muutos-ja selviytymistarinoita sekä ryhmässä tai yksin pohdittavia kysymyksiä oman muutoksen tueksi.

Anna-Liisa Valtavaara on teologi, kouluttaja ja suosittu puhuja eri puolilla Suomea. Hän on aiemmin kirjoittanut menestysteokset Kiltteydestä kipeät (2003) ja Ainako anteeksi (2008).

Oma arvioni:***