Helka-Mirjami Pusula: Siivet

Kustantaja: Loki-kirjat
Julkaisuvuosi: 2003
Sivumäärä: 210 s.

”Kerro se satu siivistä, niin minä lähden.” ”Se on niin vanha satu”, Raakel sanoi. Mies istuutui pöydän ääreen. Keittiö tuntui äkkiä pieneltä. ”Minun pitää muistella”, Raakel sanoi. Hän nousi panemaan kahvipannun tulelle. Pullaa hänellä ei ollut. Mutta oli nyt tämä mies istumassa, kerjäämässä satua. Hän muisteli puheitaan: siivet, minä sanoin, kyttyrässä.

Raakel Nyman asuu pienessä kaupungissa äitinsä kanssa ja viimeistelee opintojaan. Hänen isänsä, merimies, on jättänyt perheen niin ammoin, että Raakelilla on tästä vain yksittäisiä mielikuvia. Saadakseen etäisyyttä äitiinsä Raakel hakeutuu kesätöihin maan toiselle puolelle, hoitokoti Onnelaan. Kesä ei kuitenkaan tuo helppoja ratkaisuja.

Siivet kohoaa kauniiksi tarinaksi erilaisesta rakkaudesta ja avaa uuden näkökulman vanhaan itsensä etsimisen teemaan. Pusulan kieli on raikasta ja taipuisaa, hän kuvaa eläytyvästi ja hätkähdyttävän mukaansatempaavasti henkilöiden sisäistä dialogia ja tarjoaa lukijalle välähdyksiä siitä, miltä maailma näyttää toisenlaisin silmin katsottuna.

Oma arvioni: **