Reijo Mäki: Valkovenäläinen

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2009
Sivumäärä: 480 s.

Kuka murhasi dekkarikirjailijan?

Hämärä huhtikuun ilta, varjoiosa rantapolku ja verenhimoinen katse, joka seuraa kulkijaa… Näin päättyy dekkarikirjailija Juhani Oxbackan elämä. Jussi Vares on mukana saattamassa miehen arkkua krematorioon.

Kuka on veriteon takana? Mahdollisia murhamotiiveja on liikaakin. Onko taustalla Oxbackan kärekäs kirjailijanura?` Vai liian vauhdikas yksityiselämä? Millä asialla dekkaristi liikkui edellisenä syksynä itärajan takana, ja miten matkaan liittyy salaperäinen “Valkovenäläinen”? Entä kenen laskuun työskentelevät Samuli Sekametsä ja Icke Istid - Turun alamaailman tylyt hanslankarit?

Vyyhti on sotkuinen, eikä mikään ole sitä miltä näyttää. Väkivallan ruuvi kiristyy, ja juuri kun Vares on lähellä ratkaisua, roistojahti käy hengenvaaralliseksi Ehtiikö Vares toimia, ennen kuin ruumiita tulee lisää?

Valkovenäläinen on Reijo Mäen kahdeskymmenes Jussi Vares -romaani. Kihelmöivää rikostarinaa maustavat herkulliset yksityiskohdat värikkään dekkarikirjailijan elämästä - Vareksen naisseikkailuja unohtamatta.   

Oma arvioni: **