Leena Lehtolainen: Henkivartija

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2009
Sivumäärä: 355 s. 


Kun rentouduin kunnolla, menin ilvekseksi. Turkki alkoi kasvaa ihostani, korvat nousivat pään päälle, tuuli viimoi niiden tupsuissa. Häntäni heilui puolelta toiselle, se oli lyhyt mutta auttoi silti tasapainoiltaessa. Tunsin lumen tassujani vasten, liukkaassa paikassa turvauduin kynsiini. Näin jäniksen ja lähdin sen perään. Olin takaa-ajaja enkä saalis.

Suomalainen liikenainen Anita Nuutinen surmataan Moskovassa hämärissä olosuhteissa. Poliisi on kiinnostunut hänen henkivartijansa Hilja Ilveskeron liikkeistä, sillä tämä on jättänyt työnantajansa suojatta juuri ennen surmaa. Hilja ei ole itsekään varma siitä, mikä on hänen osuutensa Anitan kuolemaan.

Hiljan puhelimen vastaajasta löytyy sekä Anitan hätääntynyt avunpyyntö että outo uhkausviesti. Palattuaan Suomeen Hilja vetäytyy maan alle, mutta poliisille on vastattava jo toimiluvan säilymisen takia. Poliisin lisäksi Hiljan perässä on Anitan yhteistyökumppanin, Valentin Paskevitsin torpedo. Mutta kuka arvoituksellinen David Stahl todella on? Haluaako hän Hiljalta muutakin kuin tietoja Anita Nuutisesta?

Uudessa työssään kansanedustajan turvahenkilönä Anitalla ei ole enää varaa virheisiin. Vähitellen rikosvyyhdin kansainvälinen mittakaava alkaa paljastua. Tiukan paikan tullen Hilja näyttää että hänessä on enemmän petoa kuin pelkkä sukunimi…

Henkivartija on Leena Lehtolaisen uudenlainen rikosromaani, kansainvälisen trillerin piirteitä ammentava tiheä ja koukuttava jännityskertomus, jossa kukkii myös ironia ja huumori.

Oma arvioni: **