Spencer Quinn: Häntäkarvan varassa

WSOY, 2012


Se pitää hipeistä muttei stetsonpäisistä lännenpojista. Sillä on paremmat aistit kuin kenelläkään toisella. Se on nopeampi ja fiksumpi kuin useimmat. Ja se on suloisesti ulkona vähän kaikesta...

Jäyhän yksityisetsivä Bernien koiramainen työtoveri Chet ei ole uskoa harittavia korviaan, kun se kuulee tuoreimman etsivätehtävänsä. Bernietä pyydetään henkivartijaksi hemmotellulle Princess-koiralle suuren luokan kilpailun ajaksi - koirahan on pienempi kuin useimmat heidän pölypalleroistaan!

Vaan kun sekä Princess että omistaja, kreivitär Adelina Borghese, kaapataan ja Bernien tyttöystävä Susie katoaa, eivät edes hiekkaerämaan kuumuus, näykkivät pikkukoirat tai kohti sinkoavat luodit saa Chetiä perääntymään. Susie ihanine kekseineen on saatava takaisin!

Nuuskijatutkimuksia on valloittavan hauska ja nopeatempoinen dekkarisarja kaikille, jotka ovat joskus saaneet joko huvitusta tai päänsärkyä koiramaisten kanssaeläjiemme kekseliäisyydestä.

Oma arvioni: Mukavan erilainen, ihanan koiramainen dekkari, jota voi suositella lämpimästi etenkin kaikille koiraihmisille:)