Matthew MacDonald: Aivot. Käyttäjän käsikirja

Docendo, 2009
 
Aivot - tuo kostea solukudos korviemme välissä - vastaa kaikista mielemme päähänpistoista. Tämä sopivan tieteellinen, silti helppolukuinen itsetuntemusopas perustuu viimeisimpään neurologiseen, psykologiseen ja ravitsemukselliseen tietoon. Lopputuloksena on näppärä tietopaketti, joka sisältää valmiit ohjeet kaikkeen mahdolliseen aivojen toimintaa edistävästä ravinnosta muistin parantamiseen.

Kirjan aihealueita:Mielen koukerot ja harhakäsitykset.
Aivot ovat täynnä oikopolkuja ja automaattisia oletuksia. Jotkin säästävät aikaa, kun taas toiset narraavat vääriin johtopäätöksiin. Tässä osiossa tutustut aivojesi tekemiin virheisiin, hämmentäviin optisiin harhoihin ja opit muutaman hauskan ohjelmanumeron, joilla viihdytät vieraitasi.Mielihyvä, stressi ja rakkaus.
Mitä eroa on vastarakastuneen parin aivoilla verrattuna psyykkisesti häiriintyneen aivoihin? Yllättävän vähän. Tässä osiossa opit, mitä aivojesi kovalevy voi kertoa ihmisten käyttäytymisen arvoituksellisuudesta.Uni ja ruoka.
Aivosi ansaitsevat asianmukaisen ylläpidon! Toisin sanoen oikeanlaista ravintoa ja riittävästi lepoa. Tutustut myös aivojen ajantajuun ja ruokaan liittyvien pahimpien mielihalujen syntyyn.Vanheneminen.
Aivojen rapistuminen alkaa jo 20 vuoden iässä, mutta fiksut kompensoivat nahistumista ja tehostavat aivojensa toimintaa säännöllisellä aivojumpalla. Saat parhaat vinkit, miten pysyä särmänä ja taistella huonoa muistia vastaan. Samalla opit, miten aivot kehittyvät elämän aikanva - oivaltavia esimerkkejä tuoreille vanhemmille ja murrosiän ahdistamille teineiille.


Oma arvioni: Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille, jotka ovat kiinnostuneita aivoistaan ja kanssakulkijoidensa aivoituksista. Teos on mukaansa tempaava ja hymyilyttävä  kokonaisuus.