Monika Fagerholm: Lola ylösalaisin

Teos, 2012

Jana Marton palaa kotikaupunkiinsa Flatnäsiin. Vuosien jälkeen. Aikoinaan 90-luvun puolivälissä tuossa pienessä rannikkokaupungissa tapahtui murha. Flemming Petterson löytyi murhattuna. Ja juuri Jana löysi ruumiin. Sitä kuka Flemmingin tappoi ei koskaan saatu selville. Tuo tapahtuma muutti Janan elämän. Ja nyt hän on siis palannut kotikaupunkiinsa ensimmäisen kerran murhien jälkeen. Murhat ovat viimeinkin selviämässä. Tai siltä näyttää.

Monika Fagerholmin loisteliaasti kirjoitettu trilleri Lola ylösalaisin tapahtuu vuoden 2011 syksyisenä viikonloppuna kun pienen kaupungin salat alkavat paljastua. Minnie Petterson on päättänyt pitää juhlat ja kutsua paikalle eriskummallisen joukon, jonka jokaisella jäsenellä on ollut motiivi tappaa Flemming. 

Monika kirjoittaa eteemme hurjan, kauniin ja satuttavan kuvan ihmisistä joiden koko elämän yhteinen tragedia on muuttanut. Kuten eräs arvostelija kirjoitti: Fagerholmin kieli on kuin laulu vuosikymmenien takaa, yhtä aikaa hypnoottinen ja surumielinen. Se jää soimaan lukijan mieleen.

Oma arvioni: Vaikuttava kirja