Hannaleena Viima: Naisen vaisto

Minerva, 2011

Asianajaja Johanna Stenin aviomies, komisario Riku Sten on kuollut hämärissä olosuhteissa. Hänet löydettiin paimiolaisen motellin nukkavierusta huoneesta, ainoana johtolankana tuhruinen kuvanauha, joka osoitti, että huoneesta oli kuolinhetken aikaan poistunut korkeisiin korkokenkiin ja lyhyeen hameeseen pukeutunut nainen. Poliisitutkinnassa päädyttiin siihen, että nainen oli ulkomaalainen prostituoitu, joka oli halunnut varastaa vain asiakkaansa lompakon, mutta huumasi tämän vahingossa kuolettavasti. Johanna Sten elää ristiriitaisten tunteiden vallassa. Hän ei voi mitenkään ymmärtää miehensä ajautumista prostituoidun syliin. Toisaalta hänen on pakko muistuttaa itseään miehensä taustasta.

Riku Sten oli ollut katujen kasvatti, joka oli ponnistanut upealle poliisiuralle olosuhteista, joista hän ei halunnut puhua edes vaimolleen. Johanna Sten saa vihjeen, jonka mukaan hänen miehensä kuolema oli murha. Ja vain pari päivää myöhemmin hän joutuu selvittelemään avioeron johdosta tehtävää ositusta, jonka toisena osapuolena on Suomen ex-pääministeri.

Kuolemansyyn selvittely saa aikaan tapahtumien vyöryn, jossa toisistaan ottavat mittaa rahanahneus, poliittinen vallanhimo ja ihmissuhteet. Johanna Sten sukeltaa bisneksen ja politiikan armottomaan maailmaan. Helsingin lisäksi Johanna Stenin tutkimusten tapahtumapaikkana on kesäinen Naantali, jonka viehättävät rantabulevardit ja kuutamoyöt kätkevät koko Suomea hätkähdyttäviä salaisuuksia.

Oma arvioni: Kesäisen kepeä kotimainen dekkari, josta ei tapahtumia puutu.