Nick Vujicic: Ra(a)jaton elämä


Päivä, 2011

Raajattomuudesta rajattomuuteen


Nick Vujicic syntyi ilman käsiä ja jalkoja. Hän varttui rakastavien vanhempien esikoisena ja sai myöhemmin terveen siskon ja veljen. Vasta koulussa, jouduttuaan tekemisiin ikäistensä kanssa Nick alkoi ahdistua erilaisuudestaan. Hänellä oli kuitenkin jo lapsena ilmiömäinen kyky tutustua toisiin ihmisiin ja saada heidät puolelleen.


Kirja on tositarina raajattomana syntyneestä miehestä, joka on luonteeltaan paitsi valloittava myös rämäpäinen. Hän on koetellut monin tavoin rajojaan: lainelautaillut, sukeltanut, pelannut jalkapalloa… Kirjassaan Nick kertoo myös siitä, miten kipeältä vammaisuus välillä on tuntunut, millainen voimanlähde uskosta on muodostunut ja miten hän löysi tarkoituksen elämälleen.


"Tajusin, että monilla on samanvertaisia ja isompiakin haasteita kuin minulla. Sen tiedostettuani aloin suuntautua ulospäin paljon myötätuntoisemmin tarjotakseni rohkaisua muille."


Nyt Nick Vujicic innostaa toisia elämään rohkeasti ja iloiten, vastuksista huolimatta. Kun hän itse oppi hyväksymään sen, mitä ei voi hallita, ja keskittymään siihen, mitä voi hallita, rajat alkoivat loitota.


"Meillä kaikilla on rajoituksia. Minusta ei koskaan tule koripallotähteä, mutta ei se mitään, koska voin innostaa ihmisiä olemaan oman elämänsä tähtiä."

Oma arvioni: Kirja, joka osoittaa, että rajojen rikkominen on mahdollista. Suositttelen tämän innostavan tarinan lukemista ihan jokaiselle.