Reggie Nadelson: Järkkynyt maa

Järkkynyt maa -
LIKE, 2008


New York kärsii edelleen World Trade Centerin terrori-iskujen seurauksista: ihmiset kyräilevät toisiaan, säikkyvät pieniäkin hälyääniä ja tuntuvat menettäneen uskonsa tulevaisuuteen. Manhattania kaikki tuo kohtaa uudestaan pienoiskoossa, kun lenkkeilijä löytää Brooklynin rannalta kasan verisiä vaatteita. Yksi tyttö on murhattu, toinen on kateissa. Hysteerinen kaupunki on jälleen sotilaiden ja poliisien valtaama. Tapauksen saa tutkittavakseen NYPD:n etsivä Artie Cohen, amerikanvenäläinen erikoistehtävissä toimiva poliisimies, melankolikko, joka liikkuu sukulaissuhteidensa vuoksi sujuvasti myös New Yorkin italialaisyhteisössä. Pian yksi hänen sukulaisistaan kuitenkin kytkeytyy selvitettävään tapaukseen liiankin läheisesti.

Reggie Nadelson on kirjoittanut kaikkiaan jo seitsemän Artie Cohen -dekkaria, joista Järkkynyt maa on ensimmäinen suomennos.

Oma arvioni: Jännitystä rohmahtaneiden kaksoistornien varjossa. En erityisemmin pitänyt kirjasta, mutta täytynee kuitenkin lukea lisää Artie Cohenin edesottamuksista.