Paulo Coelho: Alef

Bazar, 2011


Muuta elämäsi. Kirjoita kohtalosi uudelleen.

Maailmanlaajuisen suosion saavuttanut bestseller-kirjailija Paulo Coelho kertoo tässä romaanissa omasta matkastaan. Kuten rakastetun Alkemisti- kirjan päähenkilö, myös Coelho kokee syvän uskonkriisin. Etsiessään tietä henkiseen uudistumiseen hän päättää aloittaa alusta: hän aikoo etsiä uudelleen yhteyden ympärillä oleviin ihmisiin ja maisemiin.
Coelho lähtee etsimään uutta energiaa ensin Afrikasta ja sitten Euroopasta ja Aasiasta Trans-Siperian-junalla. Hän tapaa Hilalin, lahjakkaan nuoren viulistin, jota hän rakasti viisisataa vuotta aiemmin edellisessä elämässään. Tuolloin Coelho toimi raukkamaisesti ja petti naisen tavalla, joka yhä estää häntä löytämästä aitoa onnea. Yhdessä he aloittavat mystisen matkan ajassa ja tilassa ja oppivat rakkautta, anteeksiantamista ja rohkeutta kohdata elämän väistämättömät haasteet. Alef houkuttelee meitä kauniilla ja inspiroivalla tavalla pohtimaan oman, henkilökohtaisen matkamme merkitystä: olemmeko siellä missä haluamme olla ja teemmekö sitä mitä haluamme tehdä?

Jotkin kirjat luetaan. Alef eletään.

Oma arvioni: Ei parasta Coelhoa. Minun makuuni hieman liiankin mystinen tarina. Tuttuja inspiroivia elementtejä onneksi kuitenkin löytyi, vaikka kirja ei odotuksiani vastannutkaan.