Maija Haavisto: Näin käytät Twitteriä

Finn Lectura, 2009


Twitter on uusi sosiaalinen media, jonka kautta voi lähettää ja lukea 140 merkin mittaisia viestejä eli tweetejä. Nopeasti suosiotaan lisäävä Twitter on ainutlaatuinen yhdistelmä blogeja ja keskustelukanavia, sähköpostia ja pikaviestimiä. Erilaisia Twitterin käyttötapoja on yhtä monta kuin käyttäjiäkin.

Maija Haaviston Näin käytät Twitteriä -teos on ensimmäinen suomalainen opaskirja Twitterin käyttäjille. Kirja esittelee kattavasti Twitterin toiminnot sekä suuren määrän erilaisia Twitter-ohjelmia ja -lisäpalveluja.

Kirja sisältää myös runsaasti käytännön neuvoja ja esimerkkejä Twitterin tehokäytöstä monilla eri aloilla: oppilaitoksissa, yrityksissä, järjestöissä, terveydenhoitoalalla, mediassa ja harrastuksissa. Mukana on myös selkeä johdatus hyvään Twitter-etikettiin.

Teoksen verkkosivut

Oma arvioni: Vaikka suuri osa kirjan linkeistä on jo vanhentuneita, tarjoaa se kuitenkin edelleen hyviä vinkkejä niin Twitterin peruskäyttöön kuin ideoita jatkuvasti laajenevan palvelun käyttömahdollisuuksistakin. Suosittelen tätä loogisesti etenevää ja selkeää opasta etenkin kaikille ”Twitter-keltanokille”.