Outi Pakkanen: Julma kuu
Crime Time, 2012


Rakkaussuhteissaan epäonninen Johanna Lind törmää kaupungilla elämänsä mieheen.Psykiatri Samuel Mäntynen on kaikkea, mistä Johanna on haaveillut: kypsä, sivistynyt, komea herrasmies, jonka maskuliinisuutta huoleton poninhäntä vain korostaa.

Salamarakkaus sokaisee naisen eikä hän näe vaaran merkkejä eikä kuuntele läheisten varoituksia. Johanna ajautuu syvälle intohimoiseen suhteeseen ennen kuin huomaa, ettei kaikki taidakaan olla sitä miltä päältä päin näyttää.

Naapuritalon yksinäinen tarkkailija näkee mitä on tapahtumassa ja päättää rientää avuksi, mutta tuleeko pelastus sittenkin liian myöhään? Onko narsisti sotkenut uusimman uhrinsa jo liian syvälle petosten verkkoon?

Outi Pakkasen tarkkasilmäinen psykologinen trilleri pureutuu yksinäisten city-ihmisten rakkauden nälkään ja hyväksikäyttöön. Narsismin ja egoismin tappava yhdistelmä piirtää julmalla tavalla kuvaa nyky-yhteiskunnan arvoista. Kirja pohjautuu aikaisemmin ilmestyneeseen jatkokertomukseen.


Oma arvioni: Hyvä psykologinen trilleri, jonka pahaenteinen tunnelma tiivistyy sivu sivulta. Erilaista Pakkaselta, tykkäsin.