Alicia Giménez Bartlett: Petra Delicado ja merkityt tytöt

Tammi, 2012

Komisario Petra Delicado on töissä Barcelonan poliisipiirin arkistossa ja on juuri muuttanut uuteen asuntoon Poblenoun kaupunginosassa. Hän haaveilee normaaleista koti-illoista ja puutarhanhoidosta, mutta elämä saa uuden käänteen, kun hänet määrätään selvittämään raiskaustapausta. Alaiseksi Petralle annetaan hitaanpuoleinen, tangolaulajan näköinen ylikonstaapeli Garzón, jonka kanssa hänellä on alusta asti napit vastakkain. Tutkittava juttu monimutkaistuu nopeasti, ja paineet kasautuvat kaksikon ylle.

Merkityt tytöt aloittaa humoristisen, vauhdikkaan rikossarjan, jonka päähenkilö on railakas naispoliisi Petra Delicado. Barcelonan baarit, ongelmalliset ex-miehet, joka paikkaan ehtivä lehdistö ja kiistat uppiniskaisen alaisen kanssa täyttävät Petran elämän. Espanjassa huippusuositussa sarjassa on ilmestynyt kahdeksan osaa, ja sen pohjalta on tehty myös tv-sarja.

Oma arvioni: Kirjan henkilökuvaus on herkullisen humoristista. Tarina kulkee mukavasti eteenpäin. Petra Delicado on piristävä poikkeus rikostutkijoiden usein varsin pönäkässä joukossa. Lisävärinsä dekkariin tuo myös Barcelona – kaupunki, jonne olen aina halunnut matkustaa. Onneksi sarjasta on suomennettu jo ainakin toinen osa, jonka aion lukea heti tämän aloitusosan jatkoksi.