Jouni Aalto: Aikuisten ystäväkirja

BookFellow, 2013

Luettuasi Aikuisten Ystäväkirjan Sinulla ei enää ole ystäviä.

Kirja paljastaa hurttia huumoria käyttäen kaikki ympärilläsi petollisesti visertävät ystäväkandidaatit. Ystävän tunnistusopas kuvailee lintukirjan tavoin eri ystävätyyppejä, niiden esiintyvyyttä ja viserrystä. Tutustut Minäminäminään, Valittajaan, Hyväkkääseen ja moniin muihin ympärilläsi joka päivä visertäviin ystävälajeihin. Saat myös hyviä neuvoja miten voit hankkia itsellesi uusia hyödyllisempiä ystäviä.

Kirja opastaa Sinut muovilta maistuvaan pikaystävyyteen neuvomalla Facebook - päivitysten laatimisessa. Myrkkyopas taas kertoo miten päästä eroon harmillisista tuttavistasi.

Jouni Aallon Aikuisten Ystäväkirja on erilainen katsaus ystävyyteen. Kirja provosoi Sinua huumorin keinoin miettimään ja analysoimaan ystäväpiiriäsi uudella tavalla.

Oma arvioni: Erilainen ystäväkirja, jota lukiessa hymy on herkässä. Mutta on tässä hulvattomassa teoksessa ihan asiaakin, kuten seuraava sitaatti mielestäni oivallisesi osoittaa:”Ystävyys on miellyttävä tunnetila, joka varmistuu silloin, kun et löydä ystävyydestänne mitään tekijää tai asiaa, josta koituisi taloudellista tai muuta etua. Sinulla on vain puhdas tunne, että pidät ystävästäsi sellaisena kuin hän on, vaikkei hänen tuntemisestaan ole Sinulle mitään muuta hyötyä kuin se mielihyvä ja ilo, minkä jaatte toistenne kanssa.”