Kirsten Jacobsen: Mankell

Otava, 2012


Henning on ihminen, joka kantaa sisimmässään suurta valoa, mutta samalla myös suurta pimeyttä.Ei ole varmaan helppoa olla sellainen ihminen. On kuitenkin antoisaa lukea, mitä sellainen ihminen kirjoittaa. – Eva Bergman

Monipuolinen henkilökuva rakastetusta kirjailijasta ja ikuisesta idealistista Henning Mankellista


Henning Mankell kertoo avoimesti lapsuudestaan, nuoruusvuosistaan ja elämästään ”toinen jalka lumessa, toinen Afrikan hiekassa”. Mankellilla on herkkä sosiaalinen omatunto, ja hän tekee uupumatta työtä globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta.


Lukijat lumonneen Kurt Wallanderin luoja kuvailee myös kirjojaan, kirjoittamistaan ja hahmojensa syntyä.


Henning Mankell (s. 1948 Tukholmassa) on Ruotsin tunnetuimpia nykykirjailijoita. Hän on asunut jo vuosia Göteborgin ohella Maputossa Mosambikissa, missä hän kirjoittaa ja työskentelee Teatre Avenidan dramaturgina.Wallander-dekkareillaan suomalaistenkin suosikkikirjailijaksi nousseen Mankellin kirjoja on myyty Suomessa jo yli miljoona kappaletta. Hänen laaja tuotantonsa sisältää romaaneja, lasten- ja nuortenkirjoja, näytelmiä, kuunnelmia sekä elokuva- ja tv-käsikirjoituksia. Teokset ovat saaneet lukuisia kirjallisuuspalkintoja.

Oma arvioni: Kiinnostava henkilökuva yhdestä suosikkikirjailijastani. Kirjaa voi suositella lämpimästi etenkin kaikille Kurt Wallanderin ystäville.