Mia Puolimatka: Minkä arvoinen on ihminen?

KKJMK, 2013


Kristinuskon vaikutuksesta lapsi ymmärretään kulttuurissamme ainutlaatuiseksi yksilöksi, jolla on ehdoton ihmisarvo. Tämän uskonnollisen ja moraalisen oivalluksen perintöä on kulttuurisen omantunnon herkistyminen myötätunnolle ja lähimmäisenrakkaudelle. Kirja avaa mielenkiintoisesti ja pysäyttävästi kristinuskon merkitystä ihmisoikeuksille ja elämän arvoa korostavalle kulttuurille.

Kenen on lupa elää epätäydellisyydestä huolimatta? Sitä pohditaan tässä kirjassa historiallisten faktojen, juridisten ja eettisten näkökulmien, ihmisten omakohtaisten kokemusten sekä ennen kaikkea Raamatun ja kristillisten arvojen valossa. Kirja sisältää pohdintoja muun muassa abortista, eugeniikasta, eutanasiasta ja feminismistä.

Oma arvioni: Kirja koskettaa, hätkähdyttää ja hämmentää. Vaikka teosta voi suositella kaikille epätäydellisille ihmisille, kovin herkkiä ihmisiä on syytä varoittaa: teksti saattaa järkyttää, sillä kirja on paikoin varsin karua luettavaa. Jos kirjan lukeminen ei herätä tunteita, jokin on  pahasti vialla.