Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa

Gummerus, 2013

Rooman yö on täynnä vaaraa ja intohimoa


Yksityisetsivä Arianna de Bellis saa toimeksiannon parlamentaarikko Anna Lucarellilta, joka epäilee sisarpuolensa olevan vaarassa. Kun Laura löytyy kuolleena, Arianna potee syyllisyyttä ja alkaa selvittää tapausta, vaikka Lucarelli kieltää. Laura oli sisarensa vastakohta: hymyilevä ja herkkä assyriologian professori. Hän oli myös ympäristöaktivisti ja kuului Italian ja Ranskan välistä luotijunaratatunnelia vastustavaan liikkeeseen. 

Puhuttaessaan Lauran kollegoita Assyriologian laitoksella Arianna huomaa pian tiiviin yhteisön jännitteet. Pinnan alla hiertävät kateus, kostonhimo ja salatut halut. Selvittäessään Lauran yhteyksiä anarkistipiireihin Arianna pääsee myös pahamaineisen, jalkaansa ontuvan Marcon jäljille. Arianna huomaa joutuneensa keskelle vaarallista tapahtumaketjua, sillä kovilla panoksilla pelaava Marco suunnittelee jotain arvaamatonta.

Oma arvioni: Helteinen Rooma kauniine maisemineen tarjoaa upeat puitteet tiivistyvää jännitystä yllättävine juonenkäänteineen sisältävälle dekkarille.  Kosto ikuisessa kaupungissa on Arianna de Bellis tutkii –sarjan toinen osa. Kyseessä on siis Kuolema sypressin varjossa –romaanin itsenäinen jatko-osa. Kirjaa voi suositella lämpimästi kaikille romanttisen jännityksen ystäville.