Viveca Sten: Syvissä vesissä

Crime Time, 2012

Keväällä jäiden lähdettyä kalaverkkoon sotkeutuneen miehen ruumis ajautuu rantaan Sandhamnissa Tukholman saaristossa. Tapaus vaikuttaa asiaa selvittävän Nackan poliisin Thomas Andreasssonin mielestä aluksi ikävältä kalastusonnettomuudelta, sillä itsemurhaankaan ei mikään tunnu viittaavan.


Tutkinta saa uuden käänteen, kun saarelle saapunut hukkuneen sukulainen löytyy raa´asti surmattuna majapaikastaan. Mikä liitää kuolemat toisiinsa? Mistä löytyy puutuva linkki kahden ruumiin välillä? Kuka surmasi serkukset ja miksi? Löytyykö syyllinen kesäparatiisista?


Vastasyntyneen tyttärensä menettänyt ja avioeroon ajautunut saaristolaispoliisi Thomas paneutuu täydellä tarmolla outoon mysteeriin. Hän saa apua lapsuudenystävältään, Sandhamnissa lomiaan viettävältä tukholmalaisjuristi Nora Lindeltä.


Murhaaja on vapaalla, ja median paine kasvaa. Saaristolaisten ja kesäasukkaiden suhteet kiristyvät, kun läpimurtoa ei saada. Murhaaja on löydettävä ennen kuin lisää ihmishenkiä menetetään.

Oma arvioni: Mielenkiintoisia henkilöitä ja yllätyksellisiä juonenkäänteitä. Suosittelen pohjoismaisten dekkareiden ystäville.