Cecilia Samartin: La Peregrina

Bazar, 2013


Elämässä on hetkiä, jolloin tärkeää ei ole ymmärtää vaan uskoa itseensä ja siihen, minkä tietää sydämessään oikeaksi. 

La Peregrina on itsenäinen jatko-osa Cecilia Samartinin menestysromaanille Señor Peregrino, ja Peregrino-trilogian toinen osa. Kirja vie mieleenpainuvalle matkalle idylliseen ja dramaattiseen Espanjaan. 


Nuori ja kaunis Jamilet on jättänyt kotimaansa Meksikon ja muuttanut paremman elämän toivossa Los Angelesiin. Hän haluaa päästä eroon verenpunaisesta syntymämerkistään, joka varjostaa hänen elämäänsä. Uudessa kotimaassaan Jamilet on ystävystynyt vanhan ja karismaattisen herra Peregrinon kanssa. Miehestä on tullut tytölle läheinen, melkein kuin isoisä. Tarinat miehen menneisyydestä ovat herättäneet Jamiletin uteliaisuuden. Mitä herra Peregrinolle ja tämän suurelle rakkaudelle lopulta tapahtui?


Vuosikymmeniä aikaisemmin pienessä espanjalaiskylässä asuu Rosa-niminen tyttö. Eräänä päivänä kylän torilla tapahtuu jotain, mikä saa tytön pakenemaan kotikaupungistaan ja liittymään mustalaisten joukkoon. Häpeä ja syyllisyys estävät häntä palaamasta kotiinsa. Rosa otetaan mustalaisyhteisössä avosylin vastaan, ja pian tytön erityislahjat huomataan.

La Peregrina on lumoava tarina kahdesta kauniista naisesta, joilla on molemmilla suuri salaisuus kannettavanaan. Salaisuus, jonka merkitys on arjen ymmärrystä suurempi. 


Oma arvioni: Tämän kirjan lukemista jouduin odottelemaan pitkään. Pidin kovasti Samartinin Señor Peregrinosta, joten kirjan jatko-osan suhteen minulla oli suuret odotukset. Ja hyvin tämä lumoava lukuromaani ne täyttikin. Ei muuta kuin päätösosaa odottelemaan – ja lukemaan jotakin muuta sillä aikaa...