Kate Atkinson: Ihan tavallisena päivänä

Schildts, 2011

Ne olivat ihan tavallisia päiviä. 1970: Kolmevuotias tyttö katoaa jäljettömiin perheen omalta pihalta. 1979: Nuori perheenisä surmataan kotonaan kirveellä, teosta tuomittu vaimo katoaa tuomionsa kärsittyään. 1994: Nuori nainen tapetaan raa´asti keskellä päivää toimiston kokoushuoneessa, eikä murhaajaa löydetä koskaan. 

Jackson Brodien, entisen sotilaan ja poliisin ja nykyisen yksityisetsivän, maailmassa kadonneiden ja löydettyjen tilit eivät ole koskaan tasan. Juonitteluiden, kuoleman sekä musertavien sattumusten keskellä, oman lapsuudentraumansa varjossa, Jackson yrittää nyt selvittää kolmea täysin erillistä, jo vuosia sitten sattunutta katoamistapausta. Vähitellen alkaa näyttää siltä, että näennäisesti täysin irrallisetkin asiat ovat uskomattomalla tavalla toisiinsa kietoutuneet…

Oma arvioni: Ihan tavallisena päivänä on nokkela dekkari, joka on tunnelmaltaan moninainen ja juoneltaan yllätyksellinen. Sen lukeminen herättää tunteita ja antaa ajattelemisen aiheita. Koska kyseessä on hieman erilainen dekkari, voi kirjaa suositella niillekin, jotka eivät yleensä dekkareita lue.