Kirja-arvio: Markus Ahosen Jäljet


Smashwords, 2014


Helsinkiläisestä elokuvateatterista löytyy kesken näytöksen mystisesti puukotettu mies.  Tekijän jäljille pääseminen tuntuu suorastaan mahdottomalta.

Valvontakameroiden kuvista ei ole apua, ja murhaajan kengänjälki vaikuttaa olevan joltakin toiselta planeetalta. Tuntuu siltä kuin Helsingissä olisivat vierailleet itse Kuoleman kasvot. Ja surmien seuratessa toisiaan pelko kaupungissa vain kasvaa. 


Markus Ahosen Isaksson-sarjan juuri ilmestyneessä kolmannessa osassa sukelletaan menneisyyden kipeisiin muistoihin. Osansa asioiden tarkkanäköisessä kuvauksessa saavat myös yhteiskuntamme ajankohtaiset kipupisteet. Kirjassa hyvyys ja pahuus ovat vahvasti läsnä.


Romaani piti minua tiukasti otteessaan, ja tykästyin kirjan henkilöhahmoihin ja Ahosen realistiseen kirjoitustapaan siinä määrin, että Isakssonin ja kumppaneiden tekemisistä lukee mielellään lisää – vaikkakin väärässä järjestyksessä.


Lämmin kiitos kirjailijalle arvostelukappaleen lähettämisestä! Kirja tarjosi mukavan jännittäviä lukuhetkiä alkaneen toukokuun kunniaksi. Uskon kirjan ilahduttavan erityisesti helsinkiläisiä dekkareiden ystäviä.