Pekka Lepikkö: Kyllä taksikuski tietää

Nemo, 2006

”Mä tiedän kyllä missä se on, mutta neuvos nyt vähän ihan huvikses, niin mä näen sitten, että mitä reittiä sä olisit käyttäny.”

”Arvaas mitä?. Tää on sulta tosi tyhmää mennä tää matka pirssillä. Tässä ei oo mitään järkee. Sä pääsisit tän matkan tosi näppärästi bussilla. Eikä maksa kun murto-osan taksikyydistä. Mä taidan tehdä ny sillain, että mä vien sut takasin. Meet siitä sitten samantien bussilla.”


S
uositun Kyllä isä osaa -televisiosarjan tamperelainen käsikirjoittaja Pekka Lepikkö on koonnut taksin takapenkillä kuultuja lohkaisuja, jotka ovat tuttuja kaikille taksin käyttäjille. Takapenkillä istuneet tietävät, että taksi on viimeisiä paikkoja, jossa asiakas ei ole juuri koskaan oikeassa. Tämä kunnianosoitus taksikuskeille ilmestyy suomalaisen taksin 100-vuotisjuhlavuonna.

”Ei millään pahalla, mutta takapenkillä olis kyllä enemmän tilaa. Se on ihan sen takia se etupenkki ihan edessä.”

”Sori vaan, mutta yleensä ei kyllä kukaan mee istuun sinne jos muuallakin on tilaa. Ei oo kato mikään kiva ajella, jos joku istuu selän takana.”Oma arvioni: Odotin kirjan olevan hauskempi, mutta sai tässäkin muutaman kerran nauraa.