Viveca Sten: Sisäpiirissä

WSOY, 2013

Menestynyt mutta ylimielinen juristi Oscar Juliander ammutaan ökyveneensä ruoriin kesken purjehduskilpailun startin.

Rikostarkastaja Thomas Andreasson ja tämän rakas lapsuudenystävä, lakimies Nora Linde ryhtyvät penkomaan tapausta ja huomaavat, että ainakaan motiiveista ei ole pulaa: häikäilemätön Juliander jätti jälkeensä pettyneitä rakastajattaria ja katkeria liikekumppaneita.

Kun toinenkin Kuninkaallisen purjehdusseuran jäsen löydetään surmattuna, alkaa idylliin upotettu salaisuus nousta pintaan. Mitä peliä Julianderin ja tämän rikkaiden ystävien sisäpiirissä oikein pelataan?

Sisäpiirissä
on toinen osa Viveca Stenin huippusuositussa Sandhamn-sarjassa, jonka tapahtumat sijoittuvat Tukholman ulkosaaristoon.

Oma arvioni: Kysymyksessä on monella tavalla varsin perinteinen dekkari. Pakko on kuitenkin myöntää, etteivät ökyrikkaat ruotsalaiset ja heidän tyhjä elämänsä jaksaneet erityisemmin kiinnostaa minua. Teos ei siis todellakaan koukuttanut. Kirjan parasta antia olivat ehdottomasti saaristokuvaukset, joissa voi melkein haistaa merituulen ja tuntea sen kosketuksen kasvoillaan. Itse en saaristossa toki haluaisi elää, mutta luen siitä mielelläni. Kirjan teksti on varsin visuaalista, joten eipä ole yllätys, että siitä on tehty jo tv-sarjakin. Ihmetellä sen sijaan sopii, miksi Sandhamn –sarjan suomentaminen on aloitettu nimen omaan tästä sarjan toisesta osasta. Aika erikoinen ratkaisu.