S. J. Watson: Kun suljen silmäni

Bazar, 2012
Kuinka tiedät kuka olet, jos et muista menneisyyttäsi etkä tiedä, keneen voit luottaa? Tervetuloa Christinen elämään.

Christine herää aamuisin vieraan miehen vierestä, joka sanoo olevansa tämän aviomies. Hän kuulee olleensa onnettomuudessa, jonka seurauksena hänen aivonsa ovat vaurioituneet. Joka ilta kun hän nukahtaa, kuluneen päivän tapahtumat pyyhkiytyvät pois. 

Christine kirjoittaa päiväkirjaa selkiyttääkseen sirpaleista elämäänsä. Hän kirjaa muistiin kaikki tapahtumat – aviomiehensä Benin kanssa vietetyt hämmentävät aamut, salaiset tapaamiset tohtori Nashin kanssa, välähdykset menneestä – ja lukee niitä aina uudelleen. Mutta pian alkaa herätä kysymyksiä. Millaista elämä oli ennen onnettomuutta? Miksi hänellä ja Benillä ei ole lasta? Mitä hänen parhaalle ystävälleen tapahtui? Entä mikä olikaan se kammottava onnettomuus, joka aiheutti tämän täydellisen muistinmenetyksen?

Christine joutuu rakentamaan muistonsa päivä päivältä uudestaan. Mitä lähemmäs totuutta hän pääsee, sitä uskomattomammalta se vaikuttaa. 

Oma arvioni: Watson kuvaa kaoottista tilannetta taidokkaasti ja tunteisiin vetoavasti. Tämä psykologinen trilleri piti minua tiukasti otteessaan, ajoittaisesta ahdistavuudestaan huolimatta – tai kenties juuri siksi. Erinomainen esikoisteos.