Dan Brown: Kadonnut symboli

(WSOY, 2009)

Yhdysvaltojen pääkaupunki Washington. 12 tuntia. Jännitystä joka hetki.


P
rofessori Robert Langdon saa tavallisena sunnuntaina yllättävän kutsun Washingtoniin vanhalta ystävältään ja oppi-isältään Peter Solomonilta. Langdon halutaan pikaisesti juhlapuhujaksi pääkaupungissa pidettävään tilaisuuteen.


Langdon suostuu äveriään historioitsijan pyyntööN ilomielin, mutta perille päästyään huomaa astuneensa keskelle järkyttävää painajaista. Tuntematon taho todistaa mahdollisimman raa'alla tavalla kaapanneensa Peter Solomonin.


Solomonin vapauden hintana kaappaaja vaatii Langdonia auttajakseen ikiaikaisen salaisuuden selvittämisessä.. Kukaan muu ei hänen mukaansa pysty ratkaisemaan arvoitusta, joka johdattaa Solomonin etsijät kohti kaappaajan tavoittelemaa päämäärää.


Ikivanhaan symboliikkaan ja vapaamuurareiden ajatusmaailmaan syvällisesti perehtynyt Langdon on valmis pelastamaan ystävänsä oman henkensä uhalla. Pian salaperäiset esineet, maailman tunnetuimmat rakennukset ja maamerkit paljastavat Yhdysvaltojen pääkaupungin kätketyn puolen. Lopulta ne tuovat näkykyviin ikuisen totuuden. Matka sen äärelle on vaaroja täynnä.


Kadonnut symboli
on odotettua jatkoa professori Robert Langdonin seikkailuille, jotka alkoivat Dan Brownin menestysteoksissa Enkelit ja demonit ja Da Vinci -koodi.


Oma arvioni: Jännitystä riitti tässäkin teoksessa, vaikka ei se vanhaa tuttua kaavaa toistaessaan Da Vinci –koodin veroinen lukuelämys ollutkaan.