Michael Connelly: Täyskäännös

Gummerus, 2011

Pitkän linjan puolustusasianajaja Mickey Haller ei olisi ikinä uskonut, että jonakin päivänä hän vaihtaisi puolta ja ryhtyisi syyttäjäksi. Sitten lapsenmurhasta vankilaan 24 vuotta sitten tuomittu Jason Jessup vapautetaan uusien dna-todisteiden ansiosta. Haller on vakuuttunut Jessupin syyllisyydestä. Hän suostuu auttamaan uudessa oikeudenkäynnissä sillä ehdolla, että saa rikostutkijaksi velipuolensa, Los Angelesin poliisilaitoksen etsivä Harry Boschin, ja avustajaksi ex-vaimonsa, avustava piirisyyttäjän Maggie McPhersonin.

Pian Haller kumppaneineen huomaa joutuneensa keskelle poliittista peliä. Kuuluisa puolustusasianajaja riepottelee heitä ja manipuloi häikäilemättömästi mediaa. Bosch jäljittää kauan sitten kadonnutta silminnäkijää, jonka lausunto pani Jessupin kaltereiden taakse. Jessup on takuita vastaan vapaana ja hposeeraa päivisin julkisuudelle, mutta hänen yölliset puuhansa saavat Hallerin ja Boschin huolestumaan: murhat ovat vasta alkamassa.

Oma arvioni: Täyskäännös on huikea oikeussalijännäri, joka ei kuitenkaan suuremmin yllätä lukijaansa. Loppua kohden vauhti kyllä kiihtyy. Teos on varsin tinkimätön ja oivaltava.