Leena Sharma: Ne – Kohtaamisia perus-Suomessa

Otava, 2014

Oikean leijonan olen nähnyt kaltereiden takana: se on minulle yhtä outo ja eksoottinen otus kuin Suomi-leijonan hauikseensa tatuoinut perussuomalaisten kannattaja.”

Perussuomalaisia on mediassa pelätty ja haukuttu, heille on naureskeltu. Ilmiö on pikemminkin torjuttu kuin tutkittu. Jytky on ollut liian iso ja outo sulatettavaksi.
Leena Sharma matkustaa Brysselistä Lieksaan ja kohtaa perus-Suomen asukkaita kansanedustajasta ostarilla notkujaan. Syntyy jännittäviä tilanteita, kun Sharma astuu kohuotsikoiden taakse ja katsoo rasistiksi leimattua silmiin.

Tämä kirja pakottaa lukijan tarkistamaan kantojaan.

”Älköön kukaan kuvitelko, että totuus ihmisestä mahtuu yhteen blogiin, päivitykseen tai kuvakaappaukseen.”

Oma arvioni: Tämä kirja osoittaa erinomaisesti sen, että ihmisten erilaisuus pelottaa, jolloin ns. outoja olentoja ei uskalleta aidosti kohdata. Mutta uusiin ja erilaisiin asioihin kannattaisi tutustua, sillä se hälventäisi pelkoa. Ihmisiä Ne toisetkin ovat. En ole erityisen kiinnostunut politiikasta, mutta eipä sen seuraamiselta oikein voi välttyäkään... Sinänsä kiinnostavasti ja asiantuntevasti kirjoitettu kirja oli minusta paikoin varsin pitkästyttävää luettavaa.