Kati Hiekkapelto: Suojattomat

Otava, 2014
Maahanmuuttajataustainen Anna Fekete kohtaa poliisintyössään identiteettinsä kipupisteet. Ketkä kaikki ovat suojattomia, ja millä tavoilla?

Vanha mies jää auton alle ja kuolee. Tapausta tutkivasta Anna Feketestä tuntuu, että kaikki ei täsmää. Autoa ajanut unkarilainen au pair-tyttö kertoo, että vanhus makasi tiellä jo yliajon sattuessa, eikä onnettomuus paikalta löydy uhrin jalanjälkiä.Samaan aikaan Annan työpari Esko selvittää Suomeen rantautuneen maahanmuuttajajengin toimia. Mikä on käännytyspäätöksen saaneen nuoren miehen osuus kuolemantapaukseen, joka ilmenee huumeluolan ratsiassa? Yhä vaarallisemmiksi käyvien poliisitutkimusten keskellä Anna tuntee raastavaa koti-ikävää.


Oma arvioni: Suojattomat on tarina turvattomista, itseään ja omaa paikkaansa etsivistä ihmisistä. Sujuva kerronta ja jännittävät juonenkäänteet tempaavat lukijansa matkalle, jossa epävarmuus ja pelko ovat vahvasti läsnä. Pidän Hiekkapellon luomista henkilöhahmoista, jotka epätäydellisinä ovat helposti samaistuttavissa olevia ja uskottavia. Kolibri oli sarjan lupaava avaus eikä tämäkään osa tuottanut pettymystä – ainakaan minulle. 
Suosittelen.