Katleena Kortesuo: Sano se someksi 1: Ammattilaisen käsikirja sosiaaliseen mediaan

Kauppakamari, 2014

M
itä hyötyä yritykselle tai yrittäjälle on sosiaalisesta mediasta? Miten noustaan massasta Facebookissa? Kannattaako olla Twitterissä? Mikä se Instagram oikein on? Kuinka blogi rakennetaan? Voiko sosiaalinen media olla tiedotus- ja keskustelukanavan lisäksi markkinointi- tai asiakaspalvelukanava?

Viestintä on kehittynyt yksilökeskeisestä yhteisölliseksi. Se on tullut yksisuuntaisesta vuorovaikutteiseksi. Tämä kirja on suunniteltu erityisesti sosiaalisen median neitsyille ja vasta-alkajille, mutta se tarjoaa myös konkareille tuoreita näkökulmia ja vinkkejä. Kirja auttaa hahmottamaan uuden tavan kirjoittaa. Opas on ensisijaisesti rakennettu työelämän tarpeisiin, mutta yksityiskirjoittajakin saa siitä vinkkejä omaan viestintäänsä.


Oma arvioni: Koska sosiaalinen media muuttuu jatkuvasti, tämä uudistettu kirja kannattaa lukea jo tänään. Tämä oivallinen ja selkeä opas kannustaa viestimään somessa lyhyesti, monipuolisesti ja ennen kaikkea lukijaystävällisesti. Joitakin ideoita tulen todennäköisesti testaamaan jossakin yhteydessä.