Pepi Reinikainen: Elämässä eteenpäin - Irti uhriutumisesta

Kirjapaja, 2014

Tarkastele elämäsi tarinaa – rohkaistu kulkemaan eteenpäin

K
ohtaamme elämässämme monenlaista, myös vaikeuksia. Joskus saatamme jäädä kiinni kokemiimme vääryyksiin. Tunnemme katkeruutta, etsimme syyllisiä, ja elämä tuntuu jäävän elämättä. Uhriudumme. Tapahtunutta ei voi muuttaa, mutta omaa suhtautumista voi ja kannattaa tarkastella. Jokaisella meistä on vastuumme siitä, millaisia oivalluksia ja valintoja teemme ja miten hahmotamme elämämme tapahtumia.

Eletystä elämästä muodostuu tarina, joka näyttäytyy uudenlaisena ja vapauttavana, kun sitä uskaltaa tarkastella rehellisesti. Tehtävä on vaativa, mutta se palkitsee rohkeudella ja elämänilolla.

Oma arvioni: Teoksessa ihmisen koko elämänkaarta tarkastellaan seitsemän vuoden mittaisissa jaksoissa – elämän vuodenajoista laajasti ja ymmärtäväisesti. Kirjassa kiinnitetään huomiota erityisesti sellaisiin kohtiin, jossa eteen tulee jokin trauma tai yksilö jumittuu johonkin tapahtumaan tai kokemukseen. Kirja herättää paljon ajatuksia ja saa lukijansa miettimään omaa elämäänsä – niin mennyttä kuin tulevaakin. Kiinnostuin elämänkaarikirjoituksesta menetelmänä. Suosittelen kirjaa kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita elämästään ja siitä kirjoittamisesta. Kenties kirja tarjoaa eniten ns. suuriin ikäluokkiin kuuluville.

Lisää tietoa elämänkaarikirjoituksesta löytyy täältä