Sirkka Santapukki: Vapausvoima - oivalla vastuun ilo

Kirjapaja, 2014

Tartu oman elämäsi ohjaksiin!

Jokainen tuntee ihmistyypin, jolla riittää jatkuvasti valitettavaa ja jonka asiat eivät tunnu koskaan olevan oikealla tolalla. Tällaisen ihmisen lähellä on raskasta olla, ja epämääräinen syyllisyys leviää ympäristöön. Keitä ovat nämä vastuunsa muille sysäävät narsistimarttyyrit? Tarvitseeko muiden hoitaa asiat heidän puolestaan? Milloin vastuun ottaminen on tarpeellista ja milloin turhaa – ja voisiko oman vastuun kantaminen olla jopa vapauttava kokemus?

Vapausvoima haastaa pohtimaan, kuka oikeastaan on vetovastuussa elämästämme. Terve vastuullisuus ei ole lamaava taakka vaan energian lähde, sillä silloin ihminen ohjaa valinnoillaan elämäänsä. Oman vastuunsa voi oivaltaa vain itse – ja minkä ilon tuo oivallus synnyttääkään!

Oma arvioni: Santapukin kirja on silmiä avaava ja voimaannuttava. Se pysähdyttää lukijansa tärkeiden kysymysten äärelle. Se on hyödyllistä luettavaa kaikille, jotka haluavat aidosti tarttua tiukasti oman elämänsä ohjaksiin – ja niille, jotka ovat ajautuneet narsistimarttyyrien uhreiksi.