Eija Jansson: Petos peilistä katsoo

Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 261 s.

"Petos peilistä katsoo" on Eija Janssonin (s. 1954) kahdeksas rikoskirja, mukaansa tempaava tarina sisarkateudesta ja sen seurauksista.


Elämän katkeroittama Saila kuulee yllättäen olevansa kaksonen. Mieltä myrkyttää paitsi ajatus menetetystä sisaruudesta, myös tieto siitä, että sisko on annettu lapsettomalle pariskunnalle, joka on tarjonnut lapselle kaiken sen, mistä hän itse on jäänyt paitsi. Saila selvittää sisarensa yhteystiedot ja lähtee vierailulle, jolta hän ei aio palata takaisin. Hän haluaa osansa sisaren saamasta hyvästä, mieluiten kaiken.

Toisaalla kemiläinen komisario Palosaari joutuu selvittelemään hukkuneen naisen tapausta. Tutkinnan aikana rikosylikonstaapeli Tarja Anttonen katoaa. Ehtiikö Palosaari pelastaa alaisensa? Entä hukkunut nainen, onko hän sittenkään se, joka hänen oletetaan olevan?

Oma arvioni: Tiheätunnelmainen kotimainen psykologinen jännitysromaani, jossa arvoitus ratkesi vasta viimeisillä sivuilla. Kirjassa oli kesä, joten siinä Lukulampun kesäkirjahaasteeseen sopiva kriteeri tälle kirjalle. Täytyypä tutustua Janssonin aiempaan tuotantoon.