Karoliina Timonen: Kesäinen illuusioni

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 168 s.Olin alkanut kuvitella, millainen mies saarella asui, ja tänään olin erityisen tietoinen hänestä. Yksinäisyyttä oli kestänyt jo kauan ja helle oli niin loputon.


Kuuma alkukesä Saimaalla. Piiliniemi, pieni yksityinen saariparatiisi, josta keski-ikäinen nainen toivoo löytävänsä kirjoitus- ja mielenrauhaa. Toisella puolella salmea kohoaa jylhä ja autio Variskallio – kunnes eräänä päivänä sen rantaan ilmestyy suuri moottorivene ja kallion päällä olevan huvilan ikkunoissa alkaa iltaisin loistaa kutsuva valo.


Trooppisen kosteat kesäyöt tekevät levottomaksi, ja jännitteiset kohtaamiset saavat suhteet solmuun. Jatkuva helle kuumentaa tunteet ja tekee kaikesta epätodellisen tuntuista. Mitä kukakin haluaa, keneen voi luottaa ja mikä on totta? Kesäinen illuusioni on hienovaraisen latautunut psykologinen trilleri.

Oma arvioni: Erinomaista luettavaa kesälomani ensimmäisenä lähes helteisenä päivänä. Pidin kirjan arvoituksellisuudesta. Lukulampun kesäkirjahaasteeseen tämä helteinen kirja sopii mainiosti Kirja, jossa on kesä -lukuehdolla.