Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: Mykkä tyttö

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2015
Ruotsinkielinen alkuteos: Den stumma flickan 
Suomentanut: Jaana Nikula
Sivumäärä: 437 s.

Psykologisesti koukuttava trilleri!

C
arlstenin perhe löytyy julmasti murhattuna kodistaan Torsbyssä. Äiti, isä ja kaksi pikkupoikaa on ammuttu lähietäisyydeltä haulikolla. Kriminaalipsykologi Sebastian Bergman ja henkirikosyksikkö kutsutaan tutkimaan tapausta.

Pian pääepäilty löytyy samalla murha-aseella ammuttuna. Tutkinta mutkistuu lisää, kun käy ilmi, että perheen murhalla on silminnäkijä. Kymmenvuotias Nicole-serkku on ollut vierailulla ja lähtenyt pakoon läheiseen metsään.

Vakavasti traumatisoitunut Nicole on kriminaalipsykologi Sebastian Bergmanin uran haastavimpia tapauksia, eikä vähiten sen vuoksi, että lapsi herättää Bergmanissa muistot perheestä, jonka hän on menettänyt kauan sitten. Henkirikosyksikön on pantava kaikki taitonsa peliin tapauksen selvittämiseksi.


Oma arvioni: Kirja, joka oli pakko lukea lähes yhdellä istumalla. Tämä tiukasti otteessaan pitävä teos jatkoi siis sarjan aiempien osien, Mies joka ei ollut murhaaja ja Oppipoika, tapaan koukuttavaa kerrontaa. Tulipa huomattua sekin, että sarjan kolmas osa eli Tunturihauta on jäänyt välistä lukematta. Sarja sopii erinomaisesti psykologisesta jännityksestä pitäville.