Paul Torday: Ventovieras

Kustantaja: Atena
Julkaisuvuosi: 2012
Englanninkielinen alkuteos: The girl on the landing
Suomentanut: Jukka Jääskeläinen
Sivumäärä: 315 s.

”Sitä luulee tuntevansa toisen...”

Elisabethilla ja Michaelilla on takanaan kymmenen tylsää aviovuotta. Arkea ovat rikkoneet vain Michaelin suvun metsästysmajalla, joka on Elizabethista karu ja kammottava paikka. Eräällä viikonloppureissulla Michael kiinnostuu maalauksesta, joka esittää vihreäpukuista tyttöä. Matkan jälkeen Elizabeth huomaa miehensä muuttuneen ja rakastuu uuteen Michaeliin – ehkä ensimmäistä kertaa elämässään. Mutta onko Michael enää sama ihminen kuin aiemmin, onko hän jo liiankin jännittävä? Entä kuka on Lamia, jonka nimeä mies kirjoittaa paperiin uudestaan ja uudestaan? 

Brittiläisen yläluokan hillitystä charmista rasistisiin kannanottoihin, vahvasta psyykenlääkityksestä harhoihin ja kummituksiin, rakkaudettomasta avioliitosta välitilaan, jossa jokainen on hetken metsästäjä. Ventovieras on puolisoiden vuoroin kertoma psykologinen avioliittotrilleri, joka järkyttää, jännittää ja jättää piinaavan jäljen. 


Oma arvioni: Eipä tähän oikein lisättävää jää, ettei juoni paljastu liikaa. Kannatti lukea, vaikka aluksi asiaa hieman epäilinkin.