Charlaine Harris: Yllätyksiä haudan takaa

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2015
Englanninkielinen alkuteos: Grave Surprise 
Suomentanut: Sari Kumpulainen
Sivumäärä: 280 s.

Teini-ikäisenä Harper Connellyyn iski salama ja hän sai varsin erityisen kyvyn: hän pystyy aistimaan kuolleiden sijainnin ja heidän viimeiset hetkensä. Harper etsiikin työkseen kuolleita ihmisiä, apunaan velipuolensa Tolliver. He matkustavat toimeksiantojen perässä paikasta toiseen, ja aina heitä ei oteta kovin lämpimästi vastaan. 

Harperin taitoja epäilevä antropologian professori kutsuu hänet vuosisatoja vanhalle hautausmaalle Memphisiiin. Kaikkien hämmästykseksi Harper osaa heti kertoa vanhojen vainajien kuolintavat. Yllätys on vielä suurempi, kun Harper aistii, että mullan alla makaa myös paljon tuoreempi ruumis, jonka kuolema ei vaikuta tapaturmaiselta. Harper ja Tolliver päättävät tutkia tapausta omin päin saadakseen murhaajan henkilöllisyyden selville. Yön tullen he palaavat hautausmaalle, ja seuraavana aamuna haudasta löytyy vielä kolmas ruumis…


Oma arvioni: En yleensä juurikaan lue fantasiakirjallisuutta, mutta tätä sarjaa voisin kuvitella lukevani lisääkin. Kirja kun ei ole oikeastaan niin kovin yliluonnollinen, vaan oikeastaan vain hieman ”outo” dekkari. Lukulampun kesäkirjahaasteessa tämä kirja täyttää ”Kirja genrestä, jota en yleensä lue” –lukuehdon.