Jussi Adler-Olsen: Metsästäjät

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2013
Tanskankielinen alkuteos: Fasandraeberne
Suomentanut: Katriina Huttunen
Sivumäärä: 451 s.K

aksi sisarusta löytyy murhattuina kesämökiltä Tanskan pohjoisosasta kesällä 1987. Epäilykset kohdistuvat kuuluisan sisäoppilaitoksen oppilaisiin, jotka ovat viettäneet lähiseudulla viikonloppua. Mitään ei kuitenkaan voida todistaa, ja vasta monta vuotta tapahtuneen jälkeen yksi oppilaista tunnustaa murhan.

Tapauskansio päätyy vanhoja selvittämättömiä rikoksia tutkivan Osasto Q:n pomon Carl Mørckin pöydälle, mutta kukaan ei tiedä, miksi – tapauksenhan pitäisi olla selvä. Pian kuitenkin paljastuu, että se on kaikkea muuta. 

Osasto Q:n tutkimukset vievät Mørckin apureineen Kööpenhaminan kodittomien joukosta aina Tanskan yhteiskunnan huipulle. Vaurauden taakse piiloutuva raakuus ja pahuus yllättävät kaikessa karmivuudessaan jopa kokeneen rikosetsivän.

Metsästäjät on Adler-Olsenin suositun Osasto Q-sarjan toinen osa. Oma arvioni: Rankkoja teemoja, laadukasta jännitystä ja mustaa huumoria – sitä kaikkea tarjosi Metsästäjät. Ja herätti kiinnostukseni sarjan muita osia kohtaan. Kirjaa voi suositella pohjoismaisten dekkareiden ystäville.