Tarquin Hall: Vish Puri & lemmenkommandojen tapaus

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2015
Englanninkielinen alkuteos: The Case of the Love Commandos
Suomentanut: Tero Valkonen
Sivumäärä: 377 s.


Korkeasäätyinen nuori nainen Tulsi Mishra rakastuu Ramiin, kastittomaan opiskelijaan, ja saa koko suvun vastaansa. Rakastavaisten avuksi rientää lemmenkommandot. sekasäätyisiä hindupareja auttava vapaaehtoisryhmä. Hääpäivänä, juuri kun Tulsi on saatu salakuljetettua kotiarestistaan, Ram kuitenkin katoaa jäljettömiin. Muutamaa päivää myöhemmin Ramin äiti löytyy kuolleena, ja Tulsin isä on ilmeinen epäilty.

Vish Puri matkustaa avustajineen Ramin kotikylään selvittämään tapausta ja joutuu kamppailemaan niin hämäräperäisen lääketehtaan kuin lipevän mutta taitavan kilpailijansa Hari Kumarin kanssa. Mitä yksityisimmällä etsivällä on tällä kertaa vastassaan koko Intian kastijärjestelmän painolasti, kun hän yrittää saattaa Tulsin ja Ramin jälleen yhteen. Onneksi matkan varrelle mahtuu myös monta hyvää – ja tulista – päivällistä.


Oma arvioni: Värikäs ja omaleimainen dekkari, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Kirja tutustuttaa lukijansa myös intialaiseen keittiöön. Tätä kirjaa voi suositella etenkin niille, jotka kaipaavat vaihtelua pohjoismaiselle jännitykselle.