Torsten Pettersson: Aakkosmurhaaja

Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 397 s.

N
uori alaston nainen löytyy kuristettuna uneliaan pikkukaupungin vehreästä puistosta. Uhrin silmät on kaivettu ulos ja hänen vatsaansa on viilletty A-kirjain. Pian tapahtuu uusi murha eikä poliisilla ole ensimmäistäkään johtolankaa. Riivaako sarjamurhaaja pientä idyllistä kylää?

Poliisi Harald Lindmark ryhtyy selvittämään mysteeriä. Hän on äskettäin leskeksi jäänyt työnarkomaani, joka uppoutuu rikostapauksiin vahvalla intensiteetillä. Tutkinnan edetessä kohti loppuratkaisua Lindmark tajuaa tuntevansa rikolliset paremmin kuin edesmenneen vaimonsa.

Oma arvioni: Petterssonin dekkarisarjan ensimmäinen osa on kokonaisuutena hieman epätavanomainen jännityskirja. Teoksessa on kirjeitä, nauhoitettuja keskusteluja ja päiväkirjoja – mielestäni jopa häiriöksi asti. Dekkari tarjosi onneksi myös yllätyksellisyyttä. Kirjoitustyyliä voisi luonnehtia paikoin jopa uneliaaksi, mutta se jos mikä pakotti lukijan keskittymään tarinaan. Vaikka olen lukenut toki lukuisia Aakkosmurhaajaa parempia dekkareita, ei tämä sarjan avaus kehno ollut.