Harri Winter: Pahan palkka

   
  
Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 283 s.

Pahan palkka jatkaa mukaansa tempaavaa More Justice -sarjaa, jonka aloitti vuonna 2014 julkaistu Hyvät pahat pojat –dekkari.


O
maa oikeuttaan toteuttavan More Justicen viimeiseksi sovittu operaatio on käsillä. Hyvät pahat pojat ovat vuosien varrella onnistuneesti huijanneet moraalittomia rikollisia, mutta kansainvälisen huumekaupan johtoporrasta ei niin vain kuritetakaan. Sisäpiiristä kalasteltujen tietojen pohjalta suunniteltu vedätys uhkaa paisua maailmanluokan ajojahdiksi, joka saattaa ryhmän jäsenet todelliseen vaaraan. Hyväntekijöiden ympärille kietoutuvaa verkkoa kiristää myös kostoa hautova More Justicen entinen uhri.

Traagisten tapahtumien mainingeissa jopa Britannian tiedustelupalvelu kiinnostuu kansainvälisistä laittomuuksista. Pahimmalta rikokselta tuntuu kuitenkin ystävän petos. Kun pahan piireihin on kerran päässyt sisälle, onko sieltä enää pääsyä pois?


Pahan palkan tarina liikkuu Helsingissä, Tukholmassa, Lontoossa, St Lucialla ja 
Bangkokissa.


Oma arvioni: En ole lukenut tämän sarjan ensimmäistä osaa Hyvät pahat pojat, joten en saanut kirjasta aluksi oikein kunnolla otetta. Tämän dekkarin keskeisiä teemoja ovat kosto ja oikeudenmukaisuus, joiden tiimoilta liikutaan isoissa ympyröissä milloin missäkin päin maailmaa. Kukapa ei haluisi joskus kostaa oikeutetusti eli maksaa potut pottuina. Juoni etenee vauhdikkaasti ja tapahtumia ja yllätyksiä riittää. Kerronta on kuitenkin varsin uskottavaa. Tämä jännitteinen ja monitasoinen toimintajännäri oli oikeastaan varsin kuvallinen lukuelämys. Saa nähdä päätyykö tämä trilogia (kolmas osa tulossa kenties ensi vuonna) jossain vaiheessa elokuvaksi asti. Enpä hämmästyisi. Kirja kannattaa lukea – mutta toisin kuin minä tein, eli vasta ensimmäisen osan lukemisen jälkeen.