Johanna Holmström: Sulje silmäs pienoinen

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 397 s.

V
auraan omakotiyhteisön suuret maisemaikkunat kätkevät taakseen painajaismaisia salaisuuksia.

Kolmekymppinen lastenpsykologi Robin palaa vasta­hakoisesti lapsuusmaisemiinsa. Pieni, eristynyt oma­kotialue tuntuu kihelmöivän pinnanalaisesta jännityksestä. Niin lapset kuin aikuisetkin ovat peloissaan.

Vähitellen Robin ajautuu itsekin osaksi merkillistä salajuonten verkostoa. Sen keskiössä on hyvänteke­väisyysjärjestö, jonka hänen isä­puolensa perusti aikoinaan ennen ulkomaille katoamistaan. Kerääkö se todella rahaa Itä-Euroopan orpokoteihin, vai mistä on kysymys?

Hyytävä psykologinen trilleri on harvinaista herkkua suomalaisessa jännityskirjallisuudessa.

Oma arvioni: Mysteerien vyyhti oli lopulta sen verran laaja, että aiheita olisi riittänyt varmasti useampaankin trilleriin. Kerronta oli varsin intensiivistä, joten se piti tiukasti otteessaan. Vaikka Holmströmin luoma maailma onkin kylmä ja lapset pelinappuloita aikuisten maailmassa, kauheuksilla mässäilyyn ei onneksi sorruttu. Ja oli kirjassa toki ripaus kevyempääkin ainesta. En yllättyisi lainkaan, jos Robinin tarina saisi vielä jatkoa. Tämä kirja ”maistunee” hyvin myös monille muille psykologisen jännityksen ystäville - ei vain minulle. ”Löysin” ko. teoksen Lukutoukan kulttuuriblogista, joten Kristalle kiitos lukuvinkistä!