Kaija Juurikkala: Sielu ei nuku

Kustantaja: Like
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 210 s.

Y
ö on portti alitajuntaan. Silloin ihminen on lähimpänä sellaisia henkisiä kykyjään, joita ei valveaikaan käytä aktiivisesti. Sielu ei nuku rohkaisee tutkimaan näitä alueita: Miten mieleni ohjaa minua tietämättäni? Miksi mielen sijaan olisi hyvä oppia kuuntelemaan sielun viestejä?

Kaija Juurikkala kärsi pitkään unettomuudesta, kunnes oppi lepäämään öisin ilman että nukkuisi sikeästi. Kirjassaan hän kertoo huonon nukkujan elämäntarinansa – jossa on onnellinen loppu. Yllättäen hän alkaakin nukkua hyvin. Miten se on mahdollista?

Oma arvioni: Kirja maalaa kuvan naisen hektisestä, unettomuuden ja sairastelun sävyttämästä elämästä lapsuudesta tähän päivään. Teos on kiehtova ja salaperäinen matka luovuuden maailmaan. Tartuin kirjaan ennen kaikkea siksi, että aika ajoin tulee öisin valveilla ollessa tuijoteltua kelloa, vaikka pitäisi nukkua. No, eipä ollut tämä kirja ihan perinteisimmästä päästä, mitä tulee ns. kuinka nukkua paremmin –kirjallisuuteen. Juurikkalan ”hömpötys” ei oikein kolahtanut, vaikka joitakin hyviä ”pointteja” kirjasta löysinkin. Ehkä kerron niistä sitten Järjenjuoksua –blogissani jossain vaiheessa tarkemmin…