Hannu Pirilä: Oma sininen meresi

Kustantaja: Flow Mentaalivalmennus
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 148 s.

O
ma sininen meresi on opas ihmisille, jotka haluavat muuttaa elämänsä jollain tavoin paremmaksi – oli heidän elämänsä tällä hetkellä kuinka huonoa tai hyvää tahansa.

Oma sininen meresi ei ole kuitenkaan aivan tavanomainen opas parempaan elämään. Tämä kirja ei sisällä mitään New Age –hypeä tai tekopirteitä nauruharjoituksia. Oma sininen meresi on moneen kertaan testattu ja toimivaksi todistettu menetelmä, joka johdattaa lukijansa kohti itse määrittelemäänsä parempaa elämää.

Tämä kirja ei kerro sinulle, mitä sinun tulisi tehdä, vaan sen sisältämien ohjeiden ja harjoitusten kautta sinä voit itse löytää juuri sinulle sopivan suunnan ja sen myötä ne sinulle parhaiten sopivat keinot oman sinisen meresi löytämiseksi ja saavuttamiseksi.

Oma arvioni: Suhtaudun yleensä varsin skeptisesti erilaisiin elämänhallintaoppaisiin, mutta tässä kirjassa oli kuitenkin aika monia hyviä ajatuksia. Tavoitteiden määritteleminen ei ole helppoa, mutta tässä kirjassa olevien harjoitusten avulla voi olla mahdollista asettaa elämälleen sellaisia päämääriä, joiden eteen on kykenevä ja halukas tekemään töitä. Tällainen toiminta lisää todennäköisesti myös hyvinvointiamme. Ja saattaapa se sininen merikin siellä horisontissa siintää. Mutta tärkeintä lienee kuitenkin  matka, ei päämäärä.