Kirsi Merimaa: Englantilainen solmu

Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 299 s.

Trilleri ekoterroristien vihan vääristämästä maailmasta.

L
ontoon oligarkkipiireihin ja Cambridgeen sijoittuva kansainvälinen trilleri. Englantilainen solmu on Kirsi Merimaan kymmenes romaani. Nimimerkin takana on kaksi kokenutta toimittajaa ja kirjailijaa, Marja Lennes ja Pirjo Peltoniemi.

30-vuotiskriisissä kärvistelevä nettifriikki Minttu Järvinen törmää kielikurssilla ukrainalaiseen Sofijaan ja tämän Cambridgessä tapaamaan maanmieheen, Vadimiin. Mintulle selviää nopeasti, että mies on älykäs, kiihkomielinen ja kaikkea muuta kuin lapsellisen Sofijan uskollinen poikaystävä, saati Cambridgeen muuttanut puutarhuri.

Mintun miesystävä, nettipoliisi Pasi Nurminen, hakee Cambridgestä etäisyyttä ahdistavaan työilmapiiriin. On-off-suhteeseen ajautuneen pariskunnan keskinäinen välien selvittely saa uusia sävyjä heidän päätyessään ekoterroristiryhmä SOLMUn jäljille.


Oma arvioni: Jostain kumman syystä en heti saanut kirjan juonesta otetta, mutta mitä pidemmälle tarina eteni, sitä vahvemmin se vei mukanaan. Jännittävistä käänteistä huolimatta itselleni kirjasta jäivät parhaiten mieleen nelijalkaisten ystävien ”tempaukset”. Osasyynä tähän lienee aika ajoin paheneva koirakuumeeni… Kirjan ihmishahmot jäivät jotenkin pinnallisen oloisiksi. Olen lukenut Merimaan teoksia ennenkin, eikä Englantilainen solmu mielestäni ihan parhaimmaksi yllä.