Veera Nieminen: Avioliittosimulaattori

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 189 s.


Veera Niemisen esikoisteos (ilmestynyt 2013) on riemukas tarina suuresta salamarakkaudesta ja maa-Jussin tuoreesta morsiamesta, joka rikkoo neljän miehen vaiteliaan kotirauhan.

V
ilkas itäsuomalainen Aino rakastuu ensisilmäyksellä Jussiin ja päättää muuttaa miehen kotitilalle Länsi-Suomeen. Jussi ei tosin asu yksin, vaan isänsä, setänsä ja veljensä kanssa. Mutta Aino vain nauraa, hän nyt sopeutuu mihin vain! Kun morsian saapuu kuukauden koeajoon, pihan yli lähestyy jörö ukko, mulkoilee lippiksen alta ja mutisee "Uggoloi". Mitä se sanoi? Kuka se on? Onkohan edessä sittenkään silkkaa lystiä? No, lukijalle kyllä!

Oma arvioni: Tartuin tähän kepeään kirjaan ennen kaikkea Kirsin kirjanurkan mainion postauksen innoittamana. Vaikka blogissa arvioitiinkin kesäteatteriesitystä, teksti herätti kuitenkin kiinnostukseni tähän hykerryttävän hauskalta vaikuttavaan tarinaan. Ja viihdyttävähän kirja olikin. Jotenkin jäi kuitenkin sellainen olo, että tämä rakkaustarina voisi toimia vieläkin paremmin juuri näyttämöllä – edellyttäen toki, että roolitus onnistuu. 
Suosittelen kirjaa mutkatonta lukemista kaipaaville.