Erik Bertrand Larssen: Paras

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2014
Norjankielinen alkuteos: Bli best med mental trening
Suomentanut: Päivi Kivelä
Sivumäärä: 153 s.


Ajattele kuin voittaja! Miten saat itsestäsi kaiken irti ja saavutat paremmat tulokset kuin uskoitkaan?
M
entaalivalmentaja Erik Bertrand Larssen auttaa työkseen huippu-urheilijoita, liike-elämän johtoa ja aivan tavallisia ihmisiä tavoitteidensa saavuttamisessa niin arjessa kuin silloin kun vaaditaan huippusuorituksia. Bertrand Larssen on koonnut kirjaan vuosikymmenten aikana hankkimansa tiedon ja kokemukset, ja haluaa nyt auttaa sinua pääsemään tavoitteeseesi.

Paras on kirja täynnä voimaa. Siksi se vetoaa monenlaisiin lukijoihin. Kyse on tunteiden tiedostamisesta ja ohjailusta. Miten saat esiin piilevät voimavarasi ja saavutat paremmat tulokset kuin uskotkaan. Miten rohkaistut ajattelemaan uudella tavalla, haastamaan itsesi ja etsimään rajoja mukavuusalueesi ulkopuolelta. Erik Bertrand Larssen on Norjan suosituin puhuja ja mentaalivalmentaja, koska hän on paras. Kirjassaan Paras hän paljastaa, mikä erottaa voittajan muista. Ja mikä on ominaista heille, jotka elävät unelmaansa

Oma arvioni: Kirjan kirjoittaja tietää, mitä on periksiantamattomuus. Alusta loppuun kirjan kantavana teemana on tunteiden herättäminen – ja vieläpä suurten sellaisten. Mutta, miksi sitten haluamme muuttua; onko nykyinen tilanne ärsyttävä, muuttumattomuus pelottavaa vai muutos innostavaa? Muuttuminen vaatii motivaatiota, ja tavoitteiden tulee olla energiaa antavia, jotta jaksamme taistella vaikeiden hetkien yli ja voimme lopulta onnistua. Muutos vaatii rohkeutta, kärsivällisyyttä ja luopumista.

Kirjassa uskotaan vahvasti harjoittelun ja ajatusten voimaan. Siinä tarkastellaan monipuolisesti sisäisen moodin ja visualisoinnin merkityksestä matkalla toivottuun tulokseen. Kirja on selvästi kovan miehen kirjoittama, ja on myönnettävä, että välillä kaipasin vähän pehmeämpää otetta.  Kaikesta huolimatta tulen todennäköisesti palaamaan tämän muutokseen kannustavan teoksen pariin vielä toistekin. Kirjaa voi suositella etenkin niille, jotka tuskailevat sitä, että elämä tuntuu polkevan paikallaan.